Styrelsearbete

Det viktigaste i en förening eller organisation är ofta att ha en väl fungerande styrelse som hjälper till att fatta viktiga beslut inom organisationen.

Styrelsearbete och föreningsengagemang är något som har legat mig varmt om hjärtat under hela mitt liv. Jag började som elevråds-representant redan i grundskolan och har sedan dess suttit i många olika styrelser – bland annat Skövdespexet Atlas2, Grafiska Facklubben i min tjänst på NTM-koncernen, Söders Studentförening på Södertörns Högskola, och nu senast i Sorelle – Norrköpings största kvinnliga affärsnätverk.

I styrelserna har jag haft alltifrån roller som Suppleant och Styrelserepresentant, till Kassör och Sekreterare. I vissa fall har jag även haft en roll som Evenemangsansvarig, Informatör eller Vice Ordförande. Jag har alltid upplevt rollerna i olika styrelser som utvecklande och utmanande. På det sättet har jag fått vara en del i att ta viktiga beslut i en organisation, och att hitta på roliga aktiviteter för medlemmarna eller de anställda på en arbetsplats. Därför har det förvånat mig att det varit så svårt att hitta styrelserepresentanter till vissa styrelser.

Sorelle startades våren 2019 av Caroline Johansson som ville utveckla ett forum och nätverk för kvinnor där målet är att hjälpa och stötta varandra. Hösten 2019 kom Sorelles första styrelse till där jag sitter som Styrelserepresentant. Tillsammans är vi 11 kvinnor i blandade åldrar och professioner i Styrelsen, och nätverket har i dagsläget över 200 medlemmar. I styrelsen har jag även inofficiellt blivit tilldelad rollen som Grafisk formgivare, vilket jag är mycket glad över.

Anledningen till att jag ville engagera mig i just Sorelle är för att detta nätverk ligger helt i linje med mitt engagemang för jämställdhet och mänskliga rättigheter. Vi kvinnor har på många sätt svårare att ta oss uppåt i karriären, det ställs ofta högre krav på oss på arbetsmarknaden, och ibland sätter vi även käppar i hjulet för varandra. Det är dessa käppar i hjulet för varandra som Sorelle vill förhindra och förebygga. Nätverkets slogan har blivit “Det finns en speciell plats i himlen för kvinnor som hjälper varandra”.

6-7 ggr om året arrangerar Sorelle nätverksträffar med föreläsare som själva är medlemmar, eller som kan tillföra medlemmarna riktigt bra kunskap och inspiration. Träffarna har legat på olika platser, dagar och tider. Allt för att alla kvinnor ska kunna ha möjligheten att delta när det passar dem. Inom Sorelle finns även möjlighet att utnyttja förmånliga erbjudanden från medlemsföretag och att träffa nya vänner och samarbetspartners.

Nu till julen 2020 samlar Sorelle också in julklappar till Kvinnojouren i Norrköping. Julklapparna samlas in till behövande kvinnor och barn fram till och med den 17 december. Om du vill delta i insamlingen lämnar du in din julklapp inslagen på Yoga Group, Hantverkaregatan i Norrköping. Skriv gärna på paketet vad paketet innehåller så kan det lättare fördelas ut till rätt person. Just nu ber Kvinnojouren särskilt om paket som innehåller Schampo och Balsam, Lego och olika former av Presentkort.

Varmt välkommen in med din gåva, eller att ansöka om medlemsskap i Norrköpings största kvinnliga affärsnätverk.

Tidigare luckor