Näringslivsstaden Söderköping

I veckan blev Söderköping utsedd till Östergötlands tredje bästa tillväxtkommun. Ett välförtjänt pris till en stad som sprudlar av småföretagare och ett mycket aktivt näringsliv. Bilden nedan är delad från Söderköpings kommuns facebooksida och ni kan läsa mer om det hela genom att trycka på bilden.I tidigare inlägg har jag skrivit om Cooperate, Stadskärnan och Söderköpingsposten. Tre st företag/organisationer/föreningar som spelar stor roll för Söderköpings näringsliv.

Något annat som Söderköping har är Sveriges äldsta bokhandel.
Söderköpings Bokhandel och Antikvariat grundades redan 1815. Sedan 2013 drivs den med varm hand av Anders Karlin och förser både åretruntboende och turister med kvalitetsböcker och klassiker från förr.

Något som Söderköping inte hade 2018 var en Kommunikationsbyrå med marknadsjuridisk kompetens. Att flytta mitt företag Hjärter Esse till Söderköping permanent 2019 var därför ett väl genomtänkt beslut, då jag såg att det verkligen fanns ett behov av en marknadsföringsbyrå i Söderköping. Att familjen dessutom hade en nära anknytning till Söderköping gjorde beslutet ännu lättare. Sedan april 2020 är vi även bosatta här i Söderköping.

I Söderköping finns också många duktiga företags- och entreprenörskvinnor. Därför startades det för några år sedan ett kvinnligt nätverk på Cooperate Coffice – Win-Biz. Ansvariga för nätverket är Anne-Louise Kroon och Ellen Friberg. Win-Biz har i dagsläget ett 15-tal medlemmar.


Foto: Daniel Serander, Söderköpings-Posten


Tidigare Luckor